Forgatós Táncegyüttes Makó

 

A Forgatós Táncegyüttes 2008-ban alakult Makón és 2010 óta működik bejegyzett egyesületként, vezetője Doktor László.

 

Célkitűzése a Kárpát-medence népzene- és néptánc kultúrájának gyűjtése, megőrzése és továbbadása, művészi értékű színpadi bemutatása.

 

Az együttes évadonként új bemutatókkal jelentkezik és arra törekszik, hogy repertoárja mindig új színekkel gazdagodjék. A folklórműsorok mellett a Forgatós Táncegyüttes sikerre vitt már több táncszínházi produkciót is. Az együttes tagjai diákok, dolgozó fiatalok, akik munkájuk mellett vállalkoznak arra, hogy a Kárpát-medence és szűkebb hazájuk - Csongrád-megye- máig is élő tánchagyományát ápolják.

 

Csoportjaink az elmúlt években több százszor léptek közönség elé, Magyarország több településén valamint határon túl egyaránt, ezzel is öregbítve Makó város hírnevét.

 

A Forgatós Táncegyüttes nagy hangsúlyt fektet az utánpótlás nevelésre is. A felnőtt csoport mellett további gyermek csoportjai működnek.

 

Több hazai és Nemzetközi fesztivál nagydíja fémjelzi az elmúlt időszakot, illetve több országos televízió, DUNA TV, MTV a Rádió7 és a helyi sajtó is foglalkozik az együttes munkájával.

 

A csoport tagjai minden évben megismerkedhetnek egy-egy ország nevezetességeivel, kultúrájával.